Naast vis en schelpdieren eten we steeds vaker groenten uit de zee. Op het overgangsgebied tussen land en water, de kwelder, vinden we zeekraal en lamsoor. Samen met de wieren uit de zee biedt dit landschap een gevarieerd bord lekkers.

Tijdens de Wad en Wierdag kunt u de wondere zilte wereld zelf ervaren.

Traditiegetrouw vindt de wad en wierdag plaats op boerderij ‘Oud Bokum’. Deze monumentale boerderij ligt naast de slaperdijk tussen Kloosterburen en het wad. Op deze plek legt Toine Wilke uit hoe producten uit de zee ons voeden en gezond houden. Een zeegrasspecialist vertelt waarom planten en dieren zo belangrijk zijn. Kok Niels van der Wal leert u een lekker bord vitamine zee klaar te maken. Met Ester van Joolen kunt u cosmetica maken met zeewier als ingrediënt.

Vanaf de slaperdijk is het hemelsbreed een klein stukje naar de waker. Bij de dijk heeft bakkerij ‘de eenvoud’ de leemoven warm en bakt bakker/kunstenaar Peik Suyling met u zeewierbroodjes. Janine Moes neemt u mee om eetbare planten te vinden en de dynamiek van de kwelder te ervaren.

bron: website wad & wier